Przepis na Dorada z farszem
SKŁADNIKI DO DORADA Z FARSZEM co to jest
Gotowanie Dorada z farszem prawdziwkowym. Składniki do posiekanej pietruszki1 marchewka1 szalotka1.

Jak ugotować Dorada z farszem prawdziwkowym

Definicja DORADA Z FARSZEM PRAWDZIWKOWYM: 1 dorada
50 g suszonych prawdziwków
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 marchewka
1 szalotka
1 ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
kawałek imbiru
4 łyżki gęstej śmietany
2 łyżki gęstej śmietanki 30%
por
1 łyżeczka soli gruboziarnistej
100 g świeżego szpinaku

Rybę umyć i wyfiletować tak, aby oba filety były poł?czone ogonem. Doprawić solą i pieprzem. Grzyby namoczyć i ugotować. Połowę grzybów pokroić w paski z marchewką. Szalotkę pokroić w piórka. Wszystkie warzywa i grzyby przesmażyć na oliwie z dodatkiem imbiru i posiekanej natki. Nadziać doradę farszem i zwi?zać sparzonym porem, posypać solą. Piec w temp. 170 st. C ok. 10 min. Szpinak umyć i przesmażyć na oliwie z czosnkiem, doprawić solą i pierzem. Pozostał? czę?ć grzybów zagotować razem z wywarem, dodać kwaśną i słodką ?mietankę, zmiksować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać rybę na szpinaku i polać sosem.

Czym jest Dorada z farszem prawdziwkowym znaczenie w Słownik D .