Przepis na Dorsz duszony w
SKŁADNIKI DO DORSZ DUSZONY W co to jest
Gotowanie Dorsz duszony w czerwonym winie. Składniki do średniej wielkościduża cebula3/4 szklanki.

Jak ugotować Dorsz duszony w czerwonym winie

Definicja DORSZ DUSZONY W CZERWONYM WINIE: Produkty: ok. 1 kg świeżego dorsza
pół selera średniej wielkości
duża cebula
3/4 szklanki czerwonego wina
łyżka masła
łyżeczka przyprawy curry lub ostrej papryki
sól Wykonanie: Dorsze sfiletować i podzielić na porcje. Naczynie ogniotrwałe wysmarować masłem, ułożyć część filetów, przesypując je solą i curry lub papryką. Cebulę posiekać, seler zetrzeć na tarce jarzynowej. Na warstwie filetów ułożyć warstwę warzyw i przykryć kolejną warstwą filetów posypanych przyprawami. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła. Naczynie przykryć i dusić na małym ogniu ok. 30 min. Podawać z pieczywem.

Czym jest Dorsz duszony w czerwonym znaczenie w Słownik D .