Przepis na Dorsz po krymsku
SKŁADNIKI DO DORSZ PO KRYMSKU co to jest
Gotowanie Dorsz po krymsku. Składniki do białym mięsie)- 3 czerwone papryki- m?ka- olej- 3/4.

Jak ugotować Dorsz po krymsku

Definicja DORSZ PO KRYMSKU: - 3-4 filety z dorsza (lub innej ryby morskiej o białym mięsie)
- 3 czerwone papryki
- m?ka
- olej
- 3/4 szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
- sól
- słodka papryka w proszku.


Papryki sparz wrz?c? wod?, następnie zalej zimną i obierz ze skórki. Str?ki pokrój w wąskie paski. Papryki możesz też upiec w piekarniku, a gdy skórka sczernieje, włożyć do foliowego woreczka i zawi?zać. Gdy str?ki papryki ostygną, skórka zejdzie sama. Filety rybne obtocz w m?ce (strz??nij nadmiar mąki) i usmaż na oleju na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełóż ryby do żaroodpornego naczynia i posyp pokrojoną w paseczki papryką. Zrób sos ze śmietany przyprawionej solą i słodką papryką, polej ryby. Piecz 20 minut w temp. 200°C.

Czym jest Dorsz po krymsku znaczenie w Słownik D .