Przepis na Dorsz w cygańskiej
SKŁADNIKI DO DORSZ W co to jest
Gotowanie Dorsz w cygańskiej panierce. Składniki do każdy),    •  sok z cytryny, sól, pieprz,    • .

Jak ugotować Dorsz w cygańskiej panierce

Definicja DORSZ W CYGAŃSKIEJ PANIERCE: Składniki •  4 filety z dorsza (około 20 dag każdy),
  
•  sok z cytryny, sól, pieprz,
  
•  po 3 łyżki posiekanych orzechów, pokruszonych płatków kukurydzianych
  
•  oraz ziaren sezamu,
  
•  po łyżeczce kolendry i grubo mielonego pieprzu,
  
•  2 jajka, olej do smażenia.
   Etapy przygotowania 1.  Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, opruszyć solą oraz pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut.
    
2.  Na panierkę wymieszać orzechy, płatki, chipsy, sezam, roztarte w moździeżu ziarna kolendry i grubo zmielony pieprz. Jajk wbić do miski, roztrzepać widelcem.
    
3.  Filety zanurzać w jajku i obtaczać w panierce. Smażyć na gorącym oleju po 8 minut z każdej strony.

Czym jest Dorsz w cygańskiej panierce znaczenie w Słownik D .