Przepis na Dorsz zapiekany z
SKŁADNIKI DO DORSZ ZAPIEKANY co to jest
Gotowanie Dorsz zapiekany z kukurydzą. Składniki do szklanka mleka    •  puszka kukurydzy    • .

Jak ugotować Dorsz zapiekany z kukurydzą

Definicja DORSZ ZAPIEKANY Z KUKURYDZĄ: Składniki •  50 dag filetów z dorsza
  
•  szklanka mleka
  
•  puszka kukurydzy
  
•  duża cebula
  
•  kilka ogonków liściowych selera naciowego
  
•  szklanka wywaru z warzyw (może być z kostki)
  
•  łyżeczka curry, sól
   Etapy przygotowania 1.  Rybę pokroić na niewielkie kawałki, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Następnie starannie osączyć na papierowym ręczniku i obtoczyć w mące wymieszanej z curry i solą.
    
2.  Kukurydzę osączyć, cebulę pokroić w talarki, seler obrać z włókien i pokroić na półcentymetrowe kawałki. W żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami: kukurydzę, rybę, cebulę wymieszaną z selerem.
    
3.  Wlać wywar z warzyw i wstawić naczynie do nagrzanego piekarnika. Zapiekać 40-50 min w temperaturze 180°C. Podawać z ziemniakami z wody lub ryżem ugotowanym na sypko.

Czym jest Dorsz zapiekany z kukurydzą znaczenie w Słownik D .