Przepis na Drobiowe roladki z
SKŁADNIKI DO DROBIOWE ROLADKI co to jest
Gotowanie Drobiowe roladki z pomidorami. Składniki do bazylii10 dag wędzonego sera10 dag suszonych.

Jak ugotować Drobiowe roladki z pomidorami

Definicja DROBIOWE ROLADKI Z POMIDORAMI: 2 podwójne filety z piersi kurczaka
pęczek bazylii
10 dag wędzonego sera
10 dag suszonych pomidorów w oliwie
10 dag migdałów / orzechów laskowych
2 łyżki oleju
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1,5 szkl. bulionu drobiowego
1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
¾ szkl. śmietany 18 %
2 jabłka
sól, pieprz Filety opłukać, przeci?ć wzdłuż na pół, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Bazylię posiekać. Ser pokruszyć, pomidory osączyć, pokroić w paski. Migdały zalać wrz?tkiem, obrać ze skórek, posiekać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na plastry mięsa, zwinąć. Roladki spi?ć wykałaczkami, ułożyć w brytfannie. Olej wymieszać z koncentratem, posmarować roladki, piec 25-30 min. w temp. 180 st. C. Mięso wyjąć z brytfanny, wlać do niej bulion, wymieszać  z sosem do pieczenia, przelać do rondla, zagotować. M?kę rozprowadzić ze ?mietaną, wlać do rondelka, mieszając, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Jabłka pokroić w cienkie półplasterki, włożyć do sosu, gotować 5 min. Roladki podawać z sosem i jabłkami.

Czym jest Drobiowe roladki z pomidorami znaczenie w Słownik D .