Przepis na Duszone grzyby
SKŁADNIKI DO DUSZONE GRZYBY co to jest
Gotowanie Duszone grzyby leśne. Składniki do lubią więcej inni mniej)- czubata łyżka masła- 2 łyżki.

Jak ugotować Duszone grzyby leśne

Definicja DUSZONE GRZYBY LEŚNE: Produkty: - grzyby
- 2-3 średnie cebule (jedni lubią więcej inni mniej)
- czubata łyżka masła
- 2 łyżki oleju albo 2 łyżki margaryny bądź smalcu
- natka pietruszki
- sól
- pieprz Wykonanie: Zacznij od starannego oczyszczenia grzybów. Szczoteczką, nożykiem i wilgotną szmatką usuń z kapeluszy przylepione do nich liście, igliwie itp. Poodkrawaj cząstki sczerniałe, nadgniłe, spleśniałe. Odkrój kapelusze od trzonów, a z samych trzonów zdrewniałe części. Potem wypłucz szybko kapelusze i nóżki, żeby nie zdążyły nasiąknąć wodą.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę lub półplasterki, a osączone kapelusze w paseczki. Obsmaż rozdrobnione produkty.
Na patelnię z mocno rozgrzanym tłuszczem wrzuć cebulę i mieszaj. Gdy zacznie się rumienić, partiami dodawaj grzyby. Zwiększ płomień, żeby puściły jak najmniej soku, a nawet żeby troszeczkę się zrumieniły. 
Mieszaj je często, żeby nie dopuścić do przypalenia. Po 15-20 min zdejmij pokrywkę, żeby nieco odparowały. Dodaj soli i pieprzu.

Czym jest Duszone grzyby leśne znaczenie w Słownik D .