Przepis na Dżem karotenowy z
SKŁADNIKI DO DŻEM KAROTENOWY co to jest
Gotowanie Dżem karotenowy z moreli i dyni. Składniki do dag cukru, • sok z 2 cytryn.     Etapy.

Jak ugotować Dżem karotenowy z moreli i dyni

Definicja DŻEM KAROTENOWY Z MORELI I DYNI: Składniki • 1 kg moreli, • 50 dag dyni, • 60-70 dag cukru, • sok z 2 cytryn.     Etapy przygotowania 1. Umyte morele ze zdrową skórką pokroić na ćwiartki, usunąć pestki. Miąższ dyni oczyścić z pestek, zerzeć na tarce i razem z najbardziej dojrzałymi morelami włożyć dorondla, podlać sokiem z cytryny i małą ilością wody, rozgotować pod przykryciem na małym ogniu. 2. Do rozgotowanych składników wsypać cukier, mieszając, rozpuścić. Włożyć resztę moreli i gotować 10-15 minut bez przykrycia na małym ogniu, mieszając. Część moreli pozostanie w kawałkach, reszta się rozgotuje. 3. Gdy owoce staną się szkliste i dżem będzie dostatecznie zagęszczony, zdjacz ognia. Gorący przełożyć do wyparzonych, suchych słoików, szczeline zamknąć i odwrócić do góry dnem.

Czym jest Dżem karotenowy z moreli i znaczenie w Słownik D .