Jak ugotować Egzotyczny dżem
Definicja EGZOTYCZNY DŻEM: 1 i 1/2 kg dużych cytryn
1/2 kg truskawek (porzeczek, malin, jagód)
kł?cze imbiru
gał?zka świeżego tymianku
1 opakowanie dżemixu
1 kg cukru Cytryny starannie umyć, obrać, zdjąć biał? osłonkę, pokroić na plastry, przełożyć do rondla. Pokrojone skórki zalać wod?, dodać obrany i pokrojony imbir oraz tymianek. Gotować pod przykryciem 15 min. Wywar przecedzić i ostudzić. Do rondla z cytrynami dodać 2 szkl. wywaru i cukier, gotować na wolnym ogniu 10 min. Zdjąć, wsypać dżemfix, dokładnie wymieszać. Do masy dodać truskawki, gotować kolejne 15 min. Gor?cy dżem przełożyć do słoików, zamknąć.
Czym jest Egzotyczny dżem znaczenie w Słownik E .