Przepis na Eskalopki cielęce
SKŁADNIKI DO ESKALOPKI co to jest
Gotowanie Eskalopki cielęce smażone w jajku z warzywami. Składniki do g Jaja - 3 szt. Mleko - 100.

Jak ugotować Eskalopki cielęce smażone w jajku z warzywami

Definicja ESKALOPKI CIELĘCE SMAŻONE W JAJKU Z WARZYWAMI: Składniki: (na 4 porcje) Górka cielęca b/k - 700 g Jaja - 3 szt. Mleko - 100 ml Ser parmezan - 60 g Olej - 100 ml Natka pietruszki Sól Pieprz Mieszanka „Italia" Bonduelle - 300 g Pomidor - 4 szt. Masło - 50 g Czosnek - 5 g Białe wytrawne wino - 50 ml Cebula - 30 g Bułka tarta - 20 g Świeża bazylia Sól Pieprz Makaron fettuccine - 400 g Szynka wędzona - 150 g Śmietana 36% - 200 g Ser parmezan tarty - 100 g Żółtko - 1 szt. Oliwa z oliwek - 15 ml Sposób przyrządzenia: Sposób przygotowania mięsa: Górkę oczyścić z błon i ścięgien, pokroić na porcje po około 70 g, lekko rozbić. Jaja roztrzepać z tartym parmezanem, mlekiem, posiekaną natką pietruszki, solą i pieprzem. Przygotowane mięso obtoczyć w jajku i smażyć na złoty kolor. Sposób przygotowania warzyw: Na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę, drobno pokrojony czosnek i kilka listków posiekanej świeżej bazylii. Całość zalać białym winem, gotować do odparowania. Mieszankę „Italia" połączyć z cebulą, czosnkiem i bazylią. Podgrzać i doprawić do smaku. Z pomidorów odciąć górę i wydrążyć. Tartą bułkę połączyć z posiekanym czosnkiem i bazylią. Wydrążone pomidory napełnić warzywami i obtoczyć w tartej bułce. Tak przygotowane pomidory zapiec w piecyku. Sposób przygotowania makaronu: Szynkę pokroić w cienkie paseczki i podsmażyć na oleju. Dodać śmietanę i chwilę gotować. Dodać żółtko i ser parmezan. Dokładnie wymieszać. Nie gotować. Tak przygotowany sos połączyć z ugotowanym makaronem fettuccine.
 

Czym jest Eskalopki cielęce smażone w znaczenie w Słownik E .