Przepis na Eskalopki cielęce
SKŁADNIKI DO ESKALOPKI co to jest
Gotowanie Eskalopki cielęce z figami. Składniki do fig, 3 plasterki szynki parmeńskiej, 2 łyżki.

Jak ugotować Eskalopki cielęce z figami

Definicja ESKALOPKI CIELĘCE Z FIGAMI: Składniki: 6 eskalopek cielęcych, 6 dojrzałych fig, 3 plasterki szynki parmeńskiej, 2 łyżki porto, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz Wykonanie: Figi opłukać i pokroić w plasterki grubości 1 cm. Plasterki szynki przekroić na cztery części. Eskalopki przekroić na pół, doprawić solą i pieprzem, położyć na nich po plasterku szynki oraz figi, zwinąć i spiąć mięso wykałaczką. Smażyć po 3 min z każdej strony na patelni z rozgrzaną oliwą i masłem, a następnie przełożyć do ogrzanego naczynia. Na patelnię wlać porto i zagotować, mieszając drewnianą łyżką. Powstałym sosem polać eskalopki. Podawać z makaronem lub polentą.

Czym jest Eskalopki cielęce z figami znaczenie w Słownik E .