Jak ugotować Eskalopki z indyka
Definicja ESKALOPKI Z INDYKA: SKŁADNIKI: PORCJA: 400 KCAL - 150 g piersi z indyka - 2 łyżeczki pesto - łyżeczka oliwy z oliwek - 1/2 łyżeczki mąki - 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina - 2 małe ziemniaki - sól - świeżo zmielony pieprz. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Z mięsa zrób jeden duży lub dwa małe filety. Rozbij je lekko tłuczkiem, posyp solą, świeżo zmielonym pieprzem i natrzyj pesto. 2. Filety zwiń w roladki, tworząc z nich eskalopki, obwiąż białą nitką lub zepnij szpadkami. 3. Eskalopki posyp mąką, przyrumień na rozgrzanej oliwie, a następnie przełóż do rondelka i duś na małym ogniu pod przykryciem, skrapiając od czasu do czasu białym winem. 4. Ziemniaki obierz i ugotuj. Po około 25 minutach zarówno ziemniaki, jak i eskalopki będą gotowe.
Czym jest Eskalopki z indyka znaczenie w Słownik E .