Przepis na Farsz z watrobek
SKŁADNIKI DO FARSZ Z WATROBEK co to jest
Gotowanie Farsz z watrobek. Składniki do namoczonej czerstwej bulki,200 ml mleka,6 jaj.

Jak ugotować Farsz z watrobek

Definicja FARSZ Z WATROBEK: 150 g watrobek z indyka,
200 g tartej bulki lub namoczonej czerstwej bulki,
200 ml mleka,
6 jaj (rozdzielonych),
80 g masla,
2 lyzki drobno pokrojonej zielonej pietruszki, koperku lub pokrojonych trufli,
sol, pieprz.

1. Starannie wyplukane i oczyszczone watrobki zemlec z bulka w maszynce. Zoltka utrzec z maslem, przelozyc do miski, dodac pokrojona pietruszke, sol,
pieprz, zmielone watrobki z bulka, polaczyc z mlekiem. Wymieszac wszystkie
skladniki na jednolita mase. Bialka ubic na sztywna piane, dodac do farszu.
Masa powinna byc pulchna i dosc gesta.

Czym jest Farsz z watrobek znaczenie w Słownik F .