Przepis na Fasolka szparagowa
SKŁADNIKI DO FASOLKA co to jest
Gotowanie Fasolka szparagowa - konserwowana. Składniki do wody1 dkg soli0,5 dkg kwasku cytrynowego0.

Jak ugotować Fasolka szparagowa - konserwowana

Definicja FASOLKA SZPARAGOWA - KONSERWOWANA: Składniki Przepis 1 kg fasolki

zalewa:
2 szklanki wody
1 dkg soli
0,5 dkg kwasku cytrynowego
0,5 dkg cukru Strąki fasolki /całe lub pokrojone-ja daję całe/ włożyć do lekko osolonej wrzącej wody i obgotować przez 3 min. następnie odcedzić, gorące nałożyć do słoików.
Składniki zalewy zagotować i zalać nią fasolkę. Słoiki zamknąć, wstawić do wody o temp. zbliżonej do temp. słoików. Pasteryzować w temp. 95 st. C przez 80-100 min.
Po 48 godz. powtórzyć pasteryzację w tej samej temp. przez 30-35 min.


Czas pateryzacji dotyczy słoików o poj. 0,8 - 1 l.

Czym jest Fasolka szparagowa znaczenie w Słownik F .