Przepis na Fasolka szparagowa
SKŁADNIKI DO FASOLKA co to jest
Gotowanie Fasolka szparagowa z oliwkami. Składniki do małe cebule2 łyżki oliwy2 gał?zki świeżego.

Jak ugotować Fasolka szparagowa z oliwkami

Definicja FASOLKA SZPARAGOWA Z OLIWKAMI: 500 g fasoli szparagowej
50 g czarnych oliwek
4 małe cebule
2 łyżki oliwy
2 gał?zki świeżego tymianku
1/8 l wytrawnego wina
pęczek pietruszki zielonej
sól, pieprz Oliwki przekroić na pół. Cebulę posiekać. Rozgrzać tłuszcz, podsmażyć cebulę. Dodać fasolkę, tymianek, sól, pieprz, zalać winem. Dusić na małym ogniu, aż fasola zmięknie. Na 5 min. przed końcem duszenia dodać oliwki. Posypać posiekaną naci?.

Czym jest Fasolka szparagowa z oliwkami znaczenie w Słownik F .