Przepis na Faszerowane
SKŁADNIKI DO FASZEROWANE co to jest
Gotowanie Faszerowane kotleciki ziemniaczane. Składniki do kostka) sera białego półtłustego • 1.

Jak ugotować Faszerowane kotleciki ziemniaczane

Definicja FASZEROWANE KOTLECIKI ZIEMNIACZANE: SKŁADNIKI: • 1 kilogram ziemniaków • 250 g (kostka) sera białego półtłustego • 1 jajko • sól, pieprz, jarzynka, pieprz ziołowy, papryka ostra mielona • 1 czerwona papryka • 2 cebule • 4 kiełbaski sojowe • oliwa z oliwek • bułka tarta WYKONANIE: 1. Ziemniaki ugotować i zmielić (ewentualnie dobrze ugnieść). Połączyć je z serem białym, jajkiem i doprawić do smaku. 2. Farsz: paprykę oczyścić, pokroić w kostkę, cebulę posiekać, kiełbaski sojowe pokroić w kostkę i wszystko razem podsmażyć na oliwie i doprawić przyprawami. 3. Na ręce formować płaski kotlet, potem kłaść farsz i przykrywać kolejnym płaskim kotlecikiem. Ładnie uformowac kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oliwie na złoto. Podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub gulaszem.

Czym jest Faszerowane kotleciki znaczenie w Słownik F .