Przepis na Faszerowany łosoś
SKŁADNIKI DO FASZEROWANY ŁOSOŚ co to jest
Gotowanie Faszerowany łosoś. Składniki do czerstwe kajzerki - 3 łyżki musztardy - 3 jajka - sól.

Jak ugotować Faszerowany łosoś

Definicja FASZEROWANY ŁOSOŚ: SKŁADNIKI: - 1 sprawiony łosoś ok. 1 kg - 2 czerstwe kajzerki - 3 łyżki musztardy - 3 jajka - sól - pieprz - 1 cytryna - po 1 marchewce i pietruszce - 2 liście laurowe - 1 kostka ziołowa WYKONANIE: Rybę opłukać, osuszyć, ostrym nożem delikatnie wyciąć kręgosłup, aby nie uszkodzić mięsa, skropić sokiem z połowy cytryny, odstawić na kilka minut w chłodne miejsce. Bułki posiekać, dodać 1 ugotowane na twardo i posiekane jajko i 2 surowe jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Odfiletowaną rybę rozłożyć na blacie na równej powierzchni, na środek wyłożyć przygotowane nadzienie, połączyć dwa brzegi, zszyć grubą nitką uważając, żeby farsz nie wypłynął. Łososia ułożyć na siatce garnka do gotowania ryb, obłożyć pokrojoną włoszczyzną i pokruszoną ziołową kostką, do garnka wlać 1 l wody, włożyć rybę, przykryć, gotować na wolnym ogniu ok. 30 min.

Czym jest Faszerowany łosoś znaczenie w Słownik F .