Przepis na Fiesta mexicana z
SKŁADNIKI DO FIESTA MEXICANA co to jest
Gotowanie Fiesta mexicana z biodrówką. Składniki do boczku surowego wędzonego 0,5 kg fasoli Jaś lub.

Jak ugotować Fiesta mexicana z biodrówką

Definicja FIESTA MEXICANA Z BIODRÓWKĄ: Składniki 1 kg biodrówki wieprzowej 2 plastry boczku surowego wędzonego 0,5 kg fasoli Jaś lub puszka fasoli czerwonej 2 papryki (1 zielona i 1 czerwona) 3 garscie mrożonej fasolki szparagowej biała częsć z 1 pora puszka kukurydzy małe opakowanie mrożonych marchewek 2 cebule szklanka soku pomidorowego z kartonika łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta kminku 3 kulki ziela angielskiego 1 listek laurowy płaska łyżeczka papryki słodkiej szczypta papryki ostrej sól maggi Wykonanie Dzień wcześniej namoczoną fasolę ugotować w wodzie w której się moczyła ze szczypta kminku, lisciem laurowym i zielem angielskim. Pod koniec gotowania fasoli biodrówkę pokroić na 2 cm kawałeczki. Pokroić boczek w kostkę, przysmażyć na złoto w dużym garnku lub woku na dość dużym ogniu, dodać biodrówkę i smażyć do zrumienienia od czasu do czasu mieszając. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przysmażyć do zezłocenia. Dodać fasolkę szparagową, kukurydzę i marchewki. Smażyć ok 5 minut. Pokroić w międzyczasie pora i paprykę w kawałki 1 cm x 2 cm i wrzucić do garnka z mięsem. Przesmażyć ok 5 minut. Wlać ok pół szklanki wody z gotowania fasoli. Reszte fasoli odcedzić i dodać do warzyw z mięsem. Jeżeli dodajemy fasolę z puszki to nie odcedzajmy jej tylko dajemy cała zawartość puszki razem z zalewą. Przesmażyć do wyparowania wody. Zmniejszyć ogień. Odlać pół szklanki soku pomidorowego, wsypać tam makę ziemniaczną i dobrze  rozmieszać. Posolić warzywa, dodać papryki w proszku, maggi i resztę soku pomidorowego bez mąki ziemniacznej. Dusic ok 15 minut, od czasu do czasu przemieszać. Zagęscić sokiem pomidorowym z maką ziemniaczaną. Przyprawić jeszcze raz maggi.

Czym jest Fiesta mexicana z biodrówką znaczenie w Słownik F .