Przepis na Filet jagnięcy z
SKŁADNIKI DO FILET JAGNIĘCY Z co to jest
Gotowanie Filet jagnięcy z miętą. Składniki do 60 dag zielonego groszku- 20 dag słoniny- 8 cienkich.

Jak ugotować Filet jagnięcy z miętą

Definicja FILET JAGNIĘCY Z MIĘTĄ: - 1 odtłuszczony filet z udĽca jagnięcego (60 dag)
- 60 dag zielonego groszku
- 20 dag słoniny
- 8 cienkich plasterków surowego boczku
- 4 gał?zki świeżej mięty
- środkowa (żółtawa) czę?ć sałaty masłowej
- 1 duża cebula
- kostka bulionu wołowego
- 5 dag masła
- sól
- pieprz
- tłuszcz do posmarowania naczynia

Miętę umyj i oderwij listki. Jagnięcinę ponacinaj wzdłuż na głębokość 3 cm, oprósz solą i pieprzem. W nacięcia włóż listki mięty. Mięso zawiń 4 plastrami boczku tak, aby lekko zachodziły jeden na drugi. Obwi?ż bawełnianą nici?, ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, piecz 25 minut w temp. 180°C. br>Posiekaj cebulę i porwij listki sałaty. Bulion rozpu?ć w 20 ml wrz?tku. Słoninę pokrój w kostkę. Masło stop w rondelku, wrzuć cebulę i słoninę. Zeszklij, nie rumieni?c. Dodaj sałatę i groszek. Wlej bulion, przypraw solą i pieprzem. Przykryj i du? 20 minut na małym ogniu. Od czasu do czasu zamieszaj. Pozostały boczek wysmaż na chrupko.
Jagnięcinę pokrój na plastry, ułóż na talerzach razem z groszkiem i sałat?. Udekoruj skwarkami i mięt?.

Czym jest Filet jagnięcy z miętą znaczenie w Słownik F .