Przepis na Filet z kaczki na
SKŁADNIKI DO FILET Z KACZKI co to jest
Gotowanie Filet z kaczki na kaszy z szafranem i sosem z czerwonego wina. Składniki do 100 ml ocet.

Jak ugotować Filet z kaczki na kaszy z szafranem i sosem z czerwonego wina

Definicja FILET Z KACZKI NA KASZY Z SZAFRANEM I SOSEM Z CZERWONEGO WINA: Składniki: piersi kacze - 8 szt. wino czerwone - 100 ml ocet balsamico świeże figi - 21 szt. papryka czerwona - 1 szt. masło - 100 g kasza mazurska - 600 g jasny wywar drobiowy - 600 ml szafran - 4 g cytryna- sok - 0,5 szt. papryka żółta - 1 szt. wino białe - 120 ml śmietanka 36% - 400 ml sos wino czerwone - 1000 ml szalotka - 50 g masło - 80 g smietanka 36% - 50 ml miód - 50 g liście laurowe, sól, pieprz, majeranek, tymianek  
Sposób przyrządzenia: Piersi oczyścić i zrumienić na maśle z rozmarynem, podląc koniakiem, sokiem z cytryny, winem - odparować. Dodać ocet balsamiczny i odparować do 1/3 objętości sosu. Kasze zeszklić na maśle,  dodać białe wino, wywar drobiowy ,śmietankę szafran i przyprawy. Gotować kaszę do miękkości. Ściąć wierzchołki fig i wydrążyć. Papryki kolorowe pokrojone w kostkę poddusić z szalotką - otrzymanym farszem nadziewać figi. Czerwone wino na sos zagotować z miodem, zioła, szalotkę - podpalić do usunięcia kwasu, odparować do 100 ml. Zaciągnąć sos masłem i śmietaną.
 

Czym jest Filet z kaczki na kaszy z znaczenie w Słownik F .