Przepis na Filety pieczone w
SKŁADNIKI DO FILETY PIECZONE co to jest
Gotowanie Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym. Składniki do pomidory bez skórki,2.

Jak ugotować Filety pieczone w sosie pomidorowo-pieczarkowym

Definicja FILETY PIECZONE W SOSIE POMIDOROWO-PIECZARKOWYM: Składniki dla 4 osób: 4 filety z mintaja,
4 pomidory bez skórki,
2 drobno posiekane cebule,
25 dag obranych pokrojonych w plastry pieczarek,
3 jajka,
szklanka wytrawnego białego wina,
3/4 szklanki śmietany,
masło do posmarowania formy,
sól, pieprz Filety oprószyć solą i pieprzem. Dwa pomidory pokroić w kostkę. Pieczarki, pomidory i cebulę położyć na natłuszczonej formie do zapiekanek. Na wierzchu ułożyć filety, zalać winem i zapiekać 10 minut. Łyżką zebrać powstały sos /uważać, by nie uszkodzić filetów/. Następnie sos przecedzić przez gęste sito i podgrzać. Żółtka zmiksować ze śmietaną. Pozostałe dwa pomidory pokroić w kostkę.

Czym jest Filety pieczone w sosie znaczenie w Słownik F .