Przepis na Filety w sosie
SKŁADNIKI DO FILETY W SOSIE co to jest
Gotowanie Filety w sosie estragonowym. Składniki do 60 dag/,3 łyżki oleju,sól, pieprz. SOS: 1/4.

Jak ugotować Filety w sosie estragonowym

Definicja FILETY W SOSIE ESTRAGONOWYM: Składniki: 8 małych kawałków cielęciny bez kości /60 dag/,
3 łyżki oleju,
sól, pieprz. SOS: 1/4 szklanki białego wytrawnego wina,
1 szklanka śmietany,
1 łyżka masła,
1/4 łyżeczki suszonego estragonu,
sól, pieprz. Sposób przygotowania: Mięso opłukać, zbić tłuczkiem i smażyć 2-3 minuty z obu stron na silnie rozgrzanym oleju.
Następnie posypać solą oraz pieprzem, przełożyć do żaroodpornego naczynia i trzymać w cieple. Przygotować sos:
Do tłuszczu po smażeniu mięsa wlać wino, a po chwili śmietanę, zagotować, dodać masło i estragon.
Doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem polać filety sosem.

Czym jest Filety w sosie estragonowym znaczenie w Słownik F .