Przepis na Filety z dorsza w
SKŁADNIKI DO FILETY Z DORSZA co to jest
Gotowanie Filety z dorsza w cieście naleśnikowym. Składniki do ciasto z: 200 g mąki, 1 żółtka.

Jak ugotować Filety z dorsza w cieście naleśnikowym

Definicja FILETY Z DORSZA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM: 1 kg filetów z dorsza,
1 łyżka soku z cytryny,
sól,

ciasto z:
200 g mąki,
1 żółtka,
około 1/4l wody,
szczypta soli,
1 białko,
1 łyżka mąki,
tłuszcz do smażenia,
1 cytryna;
Filety opłukać, osuszyć, pokroić na duże kawałki, skropić sokiem z cytryny, posolić. Z podanych j składników (oprócz białka) przygotować ciasto. Białko ubić na sztywno, dodać do ciasta. Filety obtaczać w m?ce, a następnie zanurzać w cieście. Smażyć w dużej ilości tłuszczu na ciemnozłoty kolor. osączyć, układać na gor?cych talerzach. Przystroić ósemkami cytryny, podawać z sałatką z ziemniaków i ogórków oraz piwem lub lekkim białym winem.

Czym jest Filety z dorsza w cieście znaczenie w Słownik F .