Przepis na Filety z flądry w
SKŁADNIKI DO FILETY Z FLĄDRY co to jest
Gotowanie Filety z flądry w sosie pomarańczowym. Składniki do flądry, - sól, pieprz, - 2 łyżki soku.

Jak ugotować Filety z flądry w sosie pomarańczowym

Definicja FILETY Z FLĄDRY W SOSIE POMARAŃCZOWYM: SKŁADNIKI: - ok. 720 g podwójnych filetów z flądry, - sól, pieprz, - 2 łyżki soku z cytryny, - 4 łyżki chrzanu, - 4 pomarańcze, - 2 czerwone papryczki chili, - 2 łyżki oleju, - 300 g białych części porów, - 250 ml bulionu warzywnego, - 6 łyżek gęstej śmietany, - 2 łyżki uprażonych płatków migdałowych, - koperek SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Rybę opłukać i osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem cytrynowym. Filety z jednej strony posmarować chrzanem i złożyć. Dwie pomarańcze obrać i wyfiletować. z dwóch owoców wycisnąć sok. Papryczki oczyścić i pokroić w krążki, podsmażyć na oleju. Por oczyścić, umyć, pokroić w szerokie paski, dodać do papryki. Wlać sok pomarańczowy i bulion, zagotować. Rybę włożyć do sosu. dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 5 minut, wyjąć i odstawić w ciepłe miejsce. Do sosu dodać śmietanę, doprawić, zagotować. Włożyć rybę i cząstki pomarańczy. chwilę podgrzewać. Potrawę wyłożyć na talerze, udekorować migdałami i koperkiem.

Czym jest Filety z flądry w sosie znaczenie w Słownik F .