Przepis na Filety z soli w
SKŁADNIKI DO FILETY Z SOLI W co to jest
Gotowanie Filety z soli w zielonym sosie. Składniki do krewetek, * 1 cebula, * 1 marchewka, * 150 g.

Jak ugotować Filety z soli w zielonym sosie

Definicja FILETY Z SOLI W ZIELONYM SOSIE: SKŁADNIKI: * 600 g filetow z soli, * 100 g małych krewetek, * 1 cebula, * 1 marchewka, * 150 g masła, * 100 ml śmietany, * 200 ml białego wina, * 2 zółtka, * 2 filety anchois, * 1 łyzka bazylii, * 1 szalotka, * 2 pęczki zielonej pietruszki, * 1 łyzka kaparów, * bouquet garni, * świeze zioła do przybrania, * 250 ml wody, * sól, pieprz. WYKONANIE: 1. Filety umyc, osuszyc. Krewetki obrac ze skorupek, umyc w osolonej wodzie. 2. Marchewke i cebule obrac, oplukac, drobno pokroic. Zielona pietruszke oplukac pod biezaca woda, pokroic. 3. W garnku zagotowac wode z winem. Wrzucic marchewke, cebule i bouquet garni. Posolic, gotowac wywar 20 min. 4. Filety posypac sola i pieprzem. Na kazdym polozyc kawalek masla i zlozyc na pol. Ulozyc filety w plaskim garnku, zalac wywarem, doprowadzic do wrzenia. Zmniejszyc ogien do minimum, gotowac 8 min. Ostroznie wyjac, odstawic w cieple miejsce. Wywar przecedzic, odparowac do 1/3 objetosci. 5. Przygotowac sos: zmiksowac smietane, zoltka, reszte masla, pokrojona pietruszke, kapary, szalotke, bazylie i anchois. Wymieszac z odparowanym wywarem, podgrzewac nie dopuszczajac do zagotowania. Dodac sol i pieprz. 6. Krewetki wlozyc do garnka, zalac wrzatkiem, trzymac w goracej wodzie 2 min, wyjac, osuszyc na sicie. Filety ulozyc na talerzach, polac goracym sosem, przybrac swiezymi ziolami i krewetkami.

Czym jest Filety z soli w zielonym sosie znaczenie w Słownik F .