Przepis na Filety z soli
SKŁADNIKI DO FILETY Z SOLI co to jest
Gotowanie Filety z soli zawijane z musem. Składniki do lososia lub pstraga lososiowego, 300 g.

Jak ugotować Filety z soli zawijane z musem

Definicja FILETY Z SOLI ZAWIJANE Z MUSEM: Składniki: 8 filetow z soli, 200 g swiezego lososia lub pstraga lososiowego, 300 g pieczarek, 60 g masla, 1 cebula, 200 ml bialego wina, 400 ml smietanki, 2 jaja, 2 lyzki koniaku, 1 lyzka posiekanych ziol, 200 ml wody, bouquet garni, sol, pieprz. Wykonanie: Lososia i filety oplukac pod biezaca woda. Pieczarki obrac, polowe pokroic w paski, reszte odlozyc. Cebule obrac, oplukac, pokroic w cienkie plasterki. Przygotowac mus: cale pieczarki podsmazyc na 1 lyzce masla. Zmiksowac z lososiem, sola, pieprzem i 2 bialkami. Zoltka zostawic do sosu. Przetrzec przez sito, wstawic na 1 godz do lodowki. Ochlodzony mus ucierac na lodzie, dodajac powoli 200 ml smietany. Filety rozlozyc na desce, posmarowac musem z 1 strony, zwinac. W plaskim garnku ulozyc pokrojona cebule a na niej zwiniete filety. Rulony powinny ciasno przylegac do siebie. Dodac bouquet garni. Zagotowac 200 ml. wody z winem. Zalac filety, trzymac na malym ogniu 12 min, nie dopuszczajac do wrzenia. Wywar przecedzic, odparowac do 1/2 objetosci. Przygotowac sos: pokrojone pieczarki podsmazyc na reszcie masla, zalac przecedzonym wywarem, zagotowac. Reszte smietany rozbic z zoltkami i koniakiem. Dodac do pieczarek, ubijac, az sos zgestnieje. Na talerzach ulozyc po 2 filety, polac goracym sosem, przybrac ziolami.

Czym jest Filety z soli zawijane z musem znaczenie w Słownik F .