Przepis na Filety ze śledzia
SKŁADNIKI DO FILETY ZE co to jest
Gotowanie Filety ze śledzia z duszonymi pomidorami. Składniki do ml oleju słonecznikowego5 dag.

Jak ugotować Filety ze śledzia z duszonymi pomidorami

Definicja FILETY ZE ŚLEDZIA Z DUSZONYMI POMIDORAMI: 50 dag surowych filetów ze ?ledzia norweskiego
50 ml oleju słonecznikowego
5 dag masła
20 dag cukinii
sól
pieprz
tymianek
oregano
bazylia
Sos:
50 ml oliwy
2 ząbki czosnku
10 dag obranych i pokrojonych w kostkę pomidorów
1 pęczek dymki
1/2 pęczka natki
3 dag kaparów
2 dag anchois Filety ?ledziowe dokładnie oczy?ć, wypłucz w zimnej wodzie, osusz i natrzyj zmiksowanymi przyprawami. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy, usmaż na nim filety, dodając pod koniec smażenia odrobinę świeżego masła dla smaku. Cukinię oczy?ć i umyj, pokrój w cienkie plastry. Oprósz solą i pieprzem, obsmaż na gor?cej oliwie. Zdejmij z patelni, na tej samej oliwie zeszklij drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek, dodaj pomidory, kapary, natkę i anchois, przypraw do smaku. Usmażone filety ?ledziowe ułóż w sosie, udekoruj smażoną cukini? i natką lub bazyli?.

Czym jest Filety ze śledzia z duszonymi znaczenie w Słownik F .