Przepis na FINEZYJNA MOZAIKA
SKŁADNIKI DO FINEZYJNA co to jest
Gotowanie FINEZYJNA MOZAIKA GULASZOWA. Składniki do biodrówki • 5 grubych plastrów świeżego boczku.

Jak ugotować FINEZYJNA MOZAIKA GULASZOWA

Definicja FINEZYJNA MOZAIKA GULASZOWA: Składniki • ½ kg wątróbki drobiowej • ½ kg biodrówki • 5 grubych plastrów świeżego boczku • 4 średnie cebule • Mąka • Vegeta • 2 liście laurowe • 5 ziarenek ziela angielskiego • Zioła prowansalskie • Słodka papryka mielona • Pieprz • Olej Etapy przygotowania 1. Wątróbkę umyć i podzielić na pojedyncze płaty a następnie płaty te poprzekrawać jeszcze na pół Dokładnie obtoczyć kawałki w mące i zarumienić z każdej strony na rozgrzanym oleju (uwaga, wątróbka na rozgrzanym oleju ma tendencję do wystrzeliwania w górę – proponuję przykryć ja pokrywką) 2. Plastry boczku pokroić w słupki i wstawić w rondlu do smażenia 3. Cebule obrać, podzielić na połówki i pokroić w plasterki a potem dorzucić ja do smażącego się boczku 4. Biodrówkę pokroić na niewielki kawałki, przyprawić papryką, ziołami prowansalskimi, pieprzem i vegetą 5. Przygotowana biodrówkę dorzucić do smażącego się boczku i cebuli, podsmażyć wszystko na rumiano a następnie dodać ziela angielskie, liście laurowe i zalać zimną wodą (tak, aby wszystko było nią przykryte) zagotować - dusić ok. 30 minut 6. Po 30 minutach do rondla dołożyć upieczoną wcześniej wątróbkę i wszystko razem dalej dusić ok. 20 minut Dzięki mące na wątróbce podczas duszenia zrobi się samoistnie sos – nie trzeba wiec już specjalnie zagęszczać gulaszu 7. Podawać na goraco dowolnie z chlebem, ziemniakami, makaronem, ryżem czy też z kaszą.

Czym jest FINEZYJNA MOZAIKA GULASZOWA znaczenie w Słownik F .