Przepis na Flądra w cydrze
SKŁADNIKI DO FLĄDRA W CYDRZE co to jest
Gotowanie Flądra w cydrze. Składniki do szklanki wytrawnego cydru - 2 łyżki grubo pokrojonych ziół.

Jak ugotować Flądra w cydrze

Definicja FLĄDRA W CYDRZE: Składniki: - 4 flądry - 2 łyżki masła - 2 szklanki wytrawnego cydru - 2 łyżki grubo pokrojonych ziół (estragon natka mięta) - 1 łyżeczka takiej samej ziołowej mieszanki drobniutko posiekanej - 2 łyżki tartej bułki - 1.5 szklanki słodkiej śmietany - sól - pieprz Sposób przyrządzania: Ryby włóż do posmarowanego masłem żaroodpornego naczynia (wcześniej zdejmij z nich skórę). Posyp 2 łyżkami grubo pokrojonych ziół, zalej cydrem, oprósz solą i pieprzem, posyp tartą bułką. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C, po 10 minutach zalej śmietanką i piecz jeszcze 5 minut.
Ryby polej sosem wytworzonym w czasie pieczenia, posyp posiekanymi ziołami.
Popijaj cydrem.

Czym jest Flądra w cydrze znaczenie w Słownik F .