Przepis na Florentynki
SKŁADNIKI DO FLORENTYNKI co to jest
Gotowanie Florentynki. Składniki do smażonej skórki pomarańczowej, 160 g. płatków migdałowych, 160.

Jak ugotować Florentynki

Definicja FLORENTYNKI: Składniki 60 g. kandyzowanych wisni, 60 g. smażonej skórki pomarańczowej, 160 g. płatków migdałowych, 160 g. cukru, szczypta soli, 120g. mąki, 30 g. masła, 1/4 l. słodkiej śmietanki. Do przybrania: kandyzowane wisnie, płatki migdałowe, polewa czekoladowa lub czekolada deserowa. Wykonanie Wisnie i skórkę drobno posiekać. Lekko pokruszyć migdały. Wymieszać z cukrem, solą i maką. Zagotować smietankę z masłem, dodać zmieszane z maką bakalie i mieszając zagotować -5 minut. Wstawić garneczek do goracej wody. Łyżką nakładać porcje ciasta na blachę wyłożoną folia aluminiową, zachowując dość duże odstępy. Rozsmarować ciasto mokrym ciepłym nożem nadając kształt placuszków. Piec w temp. 180 st.przez ok 20 min. Zdjąć z blachy, każde ciasteczko ozdobić wisienką, posypać migdałami. Ostudzić. Ogrzać polewę.Posmarować ciastka od spodu.Jak lekko zgęstnieje porobić widelcem faliste linie.

Czym jest Florentynki znaczenie w Słownik F .