Przepis na Francuska
SKŁADNIKI DO FRANCUSKA co to jest
Gotowanie Francuska zapiekanka ziemniaczana z topionym serkiem. Składniki do dkg) 2 jajka 1 szkl.

Jak ugotować Francuska zapiekanka ziemniaczana z topionym serkiem

Definicja FRANCUSKA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z TOPIONYM SERKIEM: Składniki 1 kg ziemniaków 4 serki topione (po 10 dkg) 2 jajka 1 szkl mleka gałka muszkatołowa sól pieprz 2-3 łyżki masła tłuszcz do formy Wykonanie Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry. Serki pokroić na kawałki. Formę do zapiekanek posmarować tłuszczem, na dnie ułozyć połowę ziemniaków, na nich warstwę sera, przykryć pozostałymi ziemniakami. Jajka wymieszać z mlekiem i przyprawami, zalać ziemniaki. Na wierzchu ułożyć kawałki masła. Zapiekać 30 minut w temp. 200 stopni.  

Czym jest Francuska zapiekanka znaczenie w Słownik F .