Przepis na FRANCUSKA ZUPA Z
SKŁADNIKI DO FRANCUSKA ZUPA Z co to jest
Gotowanie FRANCUSKA ZUPA Z KURCZAKA. Składniki do obrana i grubo posiekana 3 ząbki czosnku, obrane.

Jak ugotować FRANCUSKA ZUPA Z KURCZAKA

Definicja FRANCUSKA ZUPA Z KURCZAKA: Składniki 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża cebula, obrana i grubo posiekana 3 ząbki czosnku, obrane i pokrojone w cienkie plasterki 1 nieduża czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 nieduża zielona papryka, w kostkę 2 średniej wielkości cukinie, pokrojone wzdłuż na połowę i pokrojone w plasterki 1 łyżeczka suszonego majeranki 285 ml pasty pomidorowej albo jedna mała puszka konserwantu pomidorowego 1, 15 l wywaru z kurczaka 175 g makaronu (wstążki) ugotowanego 450 g piersi kurczaka bez kości i skóry, pokrojone w kosteczkę 1/4 łyżeczki soli świeżo zmielony czarny pieprz Sposób wykonania W dużym rondlu podgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebuję. Dodać pokrojony czosnek, wymieszać i smażyć jeszcze przez minutę. Wrzucic pokrojone papryki, przykryć i smażyć przez 5 min mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać cukinię i majeranek, smażyć jeszcze przez 7 minut, mieszając od czasu do czasu (cukinie powinny być miękkie). Dodać pastę albo przecier pomidorowy, wywar z kurczaka i doprowadzić zupę do wrzenia. Gdy się zagotuje wrzucić makaron i mięso z kurczka, zmniejszyć temp palnika przykryć rondel i gotować na wolnym ogniu przez 5-8 minut. Doprawić szczypta soli i pieprzem.

Czym jest FRANCUSKA ZUPA Z KURCZAKA znaczenie w Słownik F .