Przepis na Francuska zupa z
SKŁADNIKI DO FRANCUSKA ZUPA Z co to jest
Gotowanie Francuska zupa z rzodkiewek. Składniki do 2 pęczki rzodkiewek - 2 brzoskwinie - 2 łyżki.

Jak ugotować Francuska zupa z rzodkiewek

Definicja FRANCUSKA ZUPA Z RZODKIEWEK: SKŁADNIKI: - 1,5 l wywaru z cielęciny i warzyw - 2 pęczki rzodkiewek - 2 brzoskwinie - 2 łyżki rodzynków - 1 łyżka wiórków kokosowych - 2 białka jaja - 2 łyżki oliwy - szklanki białego wytrawnego wina - sól, cukier, ostra papryka i sok cytrynowy do smaku WYKONANIE: Pozbawione listków i wymyte rzodkiewki zetrzyj na tarce o dużych otworach, podsmaż na oliwie, zalej wywarem mięsno- warzywnym i ugotuj. Umyte i sparzone brzoskwinie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój je w kostkę. Do wywaru z rzodkiewkami dodaj pokrojonych brzoskwiń, opłukanych rodzynków i wina. Ubij z białek sztywną pianę i połącz ją z papryką i wiórkami kokosowymi. Kładź łyżką podłużne pianki na wrzącą zupę, chwilę pogotuj, przypraw do smaku sokiem z cytryny, solą i cukrem.

Czym jest Francuska zupa z rzodkiewek znaczenie w Słownik F .