Przepis na Francuskie
SKŁADNIKI DO FRANCUSKIE co to jest
Gotowanie Francuskie ciasteczka z cukrem. Składniki do łyżki oleju 250 ml. śmietany 12 % cukier do.

Jak ugotować Francuskie ciasteczka z cukrem

Definicja FRANCUSKIE CIASTECZKA Z CUKREM: Produkty: 3,5 sklanki mąki
kostka margaryny
3,5 łyżki oleju
250 ml. śmietany 12 %
cukier do posypania
jajko do posmarowania   Wykonanie: Margaryne posiekać z mąką. Dodać olej i dalej siekać. Wlać śmietane i zagnieść ciasto ręką. Z ciast uformaowąć kulkę i na 2 godz. do lodówki. Ciasto rozwałkować na prostokąt. Rozłozyc na nim płatki masła, złożyc boki ( na kształt koperty) i delikatnie wałkować w kierunku od siebie. Czynność powtórzyć 4 razy ( po każdym wałkowaniu ciasto wstawić na ok. pół godz. do lodówki). Ciasto pokroić w kwadraty ,ułożyć na pergaminie , posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać cukrem , piec na złoty kolor. 

Czym jest Francuskie ciasteczka z cukrem znaczenie w Słownik F .