Przepis na Francuskie
SKŁADNIKI DO FRANCUSKIE co to jest
Gotowanie Francuskie kiełbaski serowe. Składniki do utartego żółtego sera- 10 dag drobno.

Jak ugotować Francuskie kiełbaski serowe

Definicja FRANCUSKIE KIEŁBASKI SEROWE: Dla dziecka od: 1 roku Składniki:
- 10 dag utartego żółtego sera
- 10 dag drobno posiekanych pieczarek
- 1 szklanka tartej bułki
- 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
- olej do smażenia
- sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Zmieszaj w misce ser, pieczarki, połowę tartej bułki, oba żółtka, sól i pieprz. Wilgotnymi rękami uformuj 8 kiełbasek. Zanurz kiełbaski w białku i obtocz w reszcie tartej bułki. Na patelni rozgrzej olej i smaż na nim kiełbaski, aż się ze wszystkich stron zrumienią. Podawaj z frytkami, lub z pieczonymi ziemniakami i z surówką bądź kiszonym ogórkiem.

Czym jest Francuskie kiełbaski serowe znaczenie w Słownik F .