Przepis na Fricasse z baraniny
SKŁADNIKI DO FRICASSE Z co to jest
Gotowanie Fricasse z baraniny. Składniki do 100 ml śmietany,15 dag pieczarek,8 dag cebuli,5 dag wi.

Jak ugotować Fricasse z baraniny

Definicja FRICASSE Z BARANINY: 50-60 dag baraniny bez kości,
tłuszcz,
2 dag mąki,
100 ml śmietany,
15 dag pieczarek,
8 dag cebuli,
5 dag wi?ni z konfitur,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Mięso umyć, pokroić w kostkę licz?c po 5 kawałków na porcje, posypać przyprawami i m?ką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić wod? i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Cebulę i pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, usmażyć, dodać do mięsa pod koniec duszenia. Miękkie mięso poł?czyć ze ?mietaną wymieszaną z pozostał? m?ką oraz konfiturami, chwilę pogotować, doprawić.

Czym jest Fricasse z baraniny znaczenie w Słownik F .