Przepis na Frittata z pokrzywą
SKŁADNIKI DO FRITTATA Z co to jest
Gotowanie Frittata z pokrzywą. Składniki do łyżki masła - ok. 5 łyżek oliwy - 4 jajka - sól i.

Jak ugotować Frittata z pokrzywą

Definicja FRITTATA Z POKRZYWĄ: Składniki: - ok. 4 garści listków pokrzywy - 3 łyżki masła - ok. 5 łyżek oliwy - 4 jajka - sól i świeżo zmielony czarny pieprz Sposób przyrządzania: Wybieramy jedynie młode listki pokrzywy, dokładnie je płuczemy i osuszamy. Na patelni rozpuszczamy masło - gdy dobrze się rozgrzeje, dodajemy pokrzywę, solimy ją, doprawiamy pieprzem i dusimy przez ok. 5 minut z dodatkiem 6 łyżek wody (wodę wlewamy nie od razu, lecz po upływie mniej więcej dwóch minut, gdy sos puszczony przez listki odparuje). Gdy woda wyparuje, wlewamy na patelnię oliwę i zaraz potem roztrzepane widelcem jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Smażymy z obu stron, z każdej 3 minuty.

Czym jest Frittata z pokrzywą znaczenie w Słownik F .