Przepis na GALAKTOBUREKO
SKŁADNIKI DO GALAKTOBUREKO co to jest
Gotowanie GALAKTOBUREKO. Składniki do warstw) • 1,5 litra tlustego mleka • szklanka cukru • kostka.

Jak ugotować GALAKTOBUREKO

Definicja GALAKTOBUREKO: Składniki • 1 opakowanie ciasta francuskiego (12 warstw) • 1,5 litra tlustego mleka • szklanka cukru • kostka masła • 300 g kaszki pszennej • 6 jajek • 2 laski wanilii Etapy przygotowania 1. Pierwszą warstwę ciasta rozłożyć w formie i posmarować ją roztopionym masłem. W ten sposób polożyć nastepne 5 warstw. 2. W garnku przygotować budyń: wlać mleko, wsypać kaszkę, dodać pół kostki masła, laskę wanilii i gotować na małym ogniu, aż zgęsnieje. 3. Zmiksować 6 jaj i cukier. Wrzucić to do garnka z budyniem i znowu gotować, aż zgęstnieje. 4. Wylać całość na ciasto i przykryć kolejnymi 6 posmarowanymi maslem warstwami. Piec 20 min w 180 st.C

Czym jest GALAKTOBUREKO znaczenie w Słownik G .