Jak ugotować Galaretka ananasowa
Definicja GALARETKA ANANASOWA: Składniki:
- puszka ananasa w kawałkach - kilkanaście wiśni z konfitury - 2 szklanki wytrawnego białego wina - sok i otarta skórka z cytryny - pół szklanki cukru - 3- 4 łyżeczki Żelatyny winiary Wykonanie: Kawałki ananasa wyjmij z puszki i dokładnie osącz. Zagotuj wino z cukrem, otartą skórką, sokiem z cytryny i sokiem ananasowym. Teraz wlej rozpuszczoną żelatynę i bardzo dokładnie wymieszaj. Do przygotowanych małych salaterek nalej do 1/3 wysokości przestudzoną galaretę, a gdy zakrzepnie, ułóż kawałki ananasa, udekoruj wisienkami z konfitury, zalej przestudzoną galaretką. Danie podawaj schłodzone.
Czym jest Galaretka ananasowa znaczenie w Słownik G .