Przepis na Galaretka cytrynowa
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie Galaretka cytrynowa. Składniki do litra wody skórka cytrynowa12 dag cukru 1.

Jak ugotować Galaretka cytrynowa

Definicja GALARETKA CYTRYNOWA: 1 1/2 dag żelatyny
3 g kwasku cytrynowego
1/2 litra wody
skórka cytrynowa
12 dag cukru
1 cytryna

Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę. Zagotować wodę z cukrem, dodać kwasu do smaku i skórkę cytrynową. Namoczoną żelatynę włożyć do gorącego syropu, mieszając rozpu?cić ją i galaretkę ostudzić. Cytrynę umyć, pokrajać ostrym, nierdzewnym nożem na cienkie krążki. Na dno każdej kompotierki wlać kilka łyżek galaretki, na tym ułożyć krążki cytryny i ostudzić na lodzie. Gdy krążki cytryny utrwal? się, wyporcjować resztę tężejącej galaretki, ostudzić.

Czym jest Galaretka cytrynowa znaczenie w Słownik G .