Przepis na Galaretka espresso
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie Galaretka espresso z ajerkoniakiem. Składniki do wanilii    •  kawałek cynamonu    •  4.

Jak ugotować Galaretka espresso z ajerkoniakiem

Definicja GALARETKA ESPRESSO Z AJERKONIAKIEM: Składniki •  7 łyżeczek żelatyny
  
•  laska wanilii
  
•  kawałek cynamonu
  
•  4 łyżki cukru
  
•  12 łyzeczek kawy espresso (w proszku)
  
•  6 łyżek likieru kawowego
  
•  375 ml śmietany kremowki
  
•  1 op. zagestnika do smietany
  
•  12 łyżek ajerkoniaku
  
•  12 cukierkow czekoladowych w ksztalcie ziarenek kawy do dekoracji
  
Etapy przygotowania 1.  Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie.
    
2.  Laskę wanilii naciąć wzdluz, wyjac rdzeń, razem z cynamonem wlozyc do 1 l wody i zagotować. Wyjać wanilię i cynamon.
    
3.  Wywar wymieszac z cukrem, kawa i likierem. Żelatyne odcisnac i rozpuscic w goracym płynie. Deser trochę ostudzić, rozlać do pucharkow. Schładzać 4- 6 godz.
    
4.  Smietanę ubić cienką strużką wsypujac zagęstnik. Przełożyć do szprycy i wycisnąć na galaretkę.
    
5.  Kazdą porcję polać lyzką ajerkoniaku i udekorować czekoladowym ziarenkiem.

Czym jest Galaretka espresso z znaczenie w Słownik G .