Przepis na Galaretka
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie Galaretka kardynalska. Składniki do galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe * 2 szklanki.

Jak ugotować Galaretka kardynalska

Definicja GALARETKA KARDYNALSKA: SKŁADNIKI: * 1/2 puszki brzoskwiń w zalewie * 2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe * 2 szklanki czereśni * małe opakowanie śmietany kremówki * łyżka cukru * po 5 dag rodzynków i migdałów * kilka orzechów włoskich * 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady SPOSÓB WYKONANIA: 1. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić. 2. Brzoskwinie osączyć z zalewy, umyte czereśnie wydrylować. 3. Owoce rozłożyć do pucharków. 4. Zalewę brzoskwiniową wymieszać z galaretką, zalać nią owoce i wstawić do lodówki, aby deser stężał. 5. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w paseczki. 6. Rodzynki umyć, osączyć, orzechy obrać i podzielić na połówki. 7. Ubić śmietanę z cukrem i szprycować dekoracyjnie na zastygniętą galaretkę. 8. Posypać bakaliami, udekorować czereśniami oraz listkami z czekolady.

Czym jest Galaretka kardynalska znaczenie w Słownik G .