Przepis na Galaretka Kir Royal
SKŁADNIKI DO GALARETKA KIR co to jest
Gotowanie Galaretka Kir Royal. Składniki do 120 ml likieru Creme de Cassis - 50 g żelatyny Gellwe.

Jak ugotować Galaretka Kir Royal

Definicja GALARETKA KIR ROYAL: SKŁADNIKI: - 1 butelka szampana półwytrawnego - 120 ml likieru Creme de Cassis - 50 g żelatyny Gellwe - 30 ml wody - świeże porzeczki - krzaczek melisy SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: Rozpuść żelatynę w 1/5 podgrzanego szampana. Podgrzewaj, aż żelatyna się całkowicie rozpuści. W miseczce wymieszaj likier Creme de Cassis z 1/5 przygotowanej żelatyny. Resztę żelatyny dodaj do pozostałej części szampana. Nalej na dół kieliszka pierwszą warstwę szampana. Wstaw do lodówki. Gdy pierwsza warstwa galaretki z szampana lekko zakrzepnie, ostrożnie wlej warstwę galaretki z cassissa. Odłóż do lodówki. Czynność powtarzaj, aż do wyczerpania obu galaretek. Gdy kieliszek będzie nieomal pełny włóż listki melisy, gałązkę porzeczki i zalej do końca szampanową galaretką.

Czym jest Galaretka Kir Royal znaczenie w Słownik G .