Przepis na Galaretka mango z
SKŁADNIKI DO GALARETKA MANGO co to jest
Gotowanie Galaretka mango z sosem biało- czarnym. Składniki do 1 limetka    •  10 dag cukru    • .

Jak ugotować Galaretka mango z sosem biało- czarnym

Definicja GALARETKA MANGO Z SOSEM BIAŁO- CZARNYM: Składniki GALARETKA:
  
•  2 dojrzale mango
  
•  1 limetka
  
•  10 dag cukru
  
•  200 ml wytrawnego musujacego wina
  
•  6 lyzek zelatyny
  
SOS:
  
•  1 1/2dag maki ziemnieczanej
  
•  200 ml mleka
  
•  200 ml smietany
  
•  1 opakowanie cukru waniliowego
  
•  2 łyżki cukru
  
•  4 łyżki sparzonego i zmielonego maku
  
•  4 czekoladowe serduszka, listki melisy (do dekoracji)
   Etapy przygotowania 1.  Owoce mango obrać, miązsz odkroic od pestek i pokroic w duzą kostkę. Limetkę sparzyć, dokladnie osuszyć. Z owocu zetrzec skorke, nastepnie wycisnac sok. Mango zmiksowac.
    
2.  Puree z mango przelac do miski, dodac skorke i sok z limetki oraz cukier, dokladnie wymieszac. W trakcie mieszania cienka strozka dolewac wino. Zelatyne rozpuscic lekko podgrzewajac, po czym dodac do puree z mango. Dokladnie wymieszac.
    
3.  Mus z mango wlac do 4 pucharków i wstawic do lodówki na conajmniej 2 godziny. Make ziemniaczana dokladni wymieszac z 5 lyzkami mleka. Do rondla wlać resztę mleka i smietaną, dodać cukier waniliowy i cukier, wymieszać i zagotować.
    
4.  Do wrzacego mleka wlac make ziemniaczana, dodac mak, wymieszac i zagotowac. Sos makowy wystudzic w zimnej kapieli wodnej, stale mieszajac. Porcje sosu wylozyc na kazda galaretke z mango i wyrownać. Przed podaniem deser ozdobic serduszkiem czekoladowym i listkami melisy.

Czym jest Galaretka mango z sosem biało znaczenie w Słownik G .