Przepis na GALARETKA
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie GALARETKA MAŚLANKOWO - POMARAŃCZOWA. Składniki do maślanki 200 ml soku pomarańczowego.

Jak ugotować GALARETKA MAŚLANKOWO - POMARAŃCZOWA

Definicja GALARETKA MAŚLANKOWO - POMARAŃCZOWA: SKŁADNIKI: 4 łyżeczki żelatyny łyżka miodu 200 ml maślanki 200 ml soku pomarańczowego szkl. śmietanki 30% łyżeczka oleju 2 pomarańcze zielenina suszona lub pęczek świeżej np. natki ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Żelatynę namaczam w niewielkiej ilości zimnej wody. Miód lekko podgrzewam. Do miski wlewam sok pomarańczowy, maślankę, miód, dodaję suszoną natkę pietruszki, masę dobrze mieszam. Żelatynę rozpuszczam podgrzewając, mieszam z połową śmietanki. Pozostałą śmietankę ubijam na sztywno, delikatnie łączę z żelatyną, dodaję do masy maślankowej, dokładnie mieszam łyżką i odstawiam w chłodne miejsce. 2. Pomarańcze obieram, kroję w plasterki. Na dnie i po bokach, w formie keksowej wyłożonej folią aluminiową, układam plasterki pomarańczy i wkładam zastygającą masę. Wstawiam na noc do lodówki.

Czym jest GALARETKA MAŚLANKOWO znaczenie w Słownik G .