Przepis na Galaretka śliwkowa
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie Galaretka śliwkowa. Składniki do żelatyny cukier 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru.

Jak ugotować Galaretka śliwkowa

Definicja GALARETKA ŚLIWKOWA: SKŁADNIKI: 50 dag śliwek 1 kiść winogron 1 łyżka żelatyny cukier 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru ETAPY PRZYGOTOWANIA: 1. Śliwki umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki, winogrona umyć, oddzileić od gałązki. Zagotować 3/4 l wody, wrzucić śliwki i winogrona, zagotować, zmniejszyc ogień, gotować aż owowce zaczną się rozpadać. 2. Gesty kompot przetrzeć przez sito, doprawić do smaku cukrem, dodac rozpuszczoną żelatynę. Nazłozyć do pucharków, wstawić do lodówki, by galaretka stężała. Schłodzoną smietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, ozdobić zastygłą galaretkę, udekorować owocami.

Czym jest Galaretka śliwkowa znaczenie w Słownik G .