Przepis na Galaretka surowa
SKŁADNIKI DO GALARETKA SUROWA co to jest
Gotowanie Galaretka surowa owocowa. Składniki do wody gor?cej? litra wodyŻelatynę opłukać, namoczyć.

Jak ugotować Galaretka surowa owocowa

Definicja GALARETKA SUROWA OWOCOWA: 35 dag malin
2 dag żelatyny
20 dag cukru
3 łyżki wody gor?cej
? litra wody

Żelatynę opłukać, namoczyć na godzinę w zimnej wodzie. Potem ją odcisnąć, zalać kilkoma łyżkami wrz?cej wody, podgrzać i mieszając rozpu?cić w gor?cej wodzie. Owoce opłukać, zmiażdżyć, wycisnąć przez woreczek, miazgę przelać wod?, zmieszać z sokiem. Płyn wymieszać z cukrem i rozpuszczoną żelatyną, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporz?dzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.

Czym jest Galaretka surowa owocowa znaczenie w Słownik G .