Przepis na Galaretka w paski
SKŁADNIKI DO GALARETKA W PASKI co to jest
Gotowanie Galaretka w paski. Składniki do zielonej * łyżeczka słodkiej śmietanki SPOSÓB WYKONANIA.

Jak ugotować Galaretka w paski

Definicja GALARETKA W PASKI: SKŁADNIKI: * po opakowaniu galaretki czerwonej i zielonej * łyżeczka słodkiej śmietanki SPOSÓB WYKONANIA: Galaretki sporządzić oddzielnie, rozpuszczając je w połowie ilości wody podanej w przepisie na opakowaniu. Do miseczki lub pucharka wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (pod naczynie podłożyć jakiś przedmiot, żeby galaretka przybrała ciekawy kształt), schłodzić w lodówce. Śmietankę połączyć z łyżeczką pozostałej (zielonej) galaretki, wylać na galaretkę zieloną, zastudzić. Potem naczynie ustawić na równej powierzchni, zalać czerwoną tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Udekorować kandyzowaną wiśnią lub innym owocem.

Czym jest Galaretka w paski znaczenie w Słownik G .