Przepis na Galaretka
SKŁADNIKI DO GALARETKA co to jest
Gotowanie Galaretka wielosmakowa. Składniki do dag agrestu i czerwonych porzeczek, 2 małe torebki.

Jak ugotować Galaretka wielosmakowa

Definicja GALARETKA WIELOSMAKOWA: Składniki 50 dag truskawek, 20 dag malin, po 20 dag agrestu i czerwonych porzeczek, 2 małe torebki (po 10 g) żelatyny, 3 łyżki cukru, 4 łyżki bitej śmietany i kilka listków melisy do dekoracji Sposób przyrządzania Owoce umyć, osączyć. Żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody i pozostawić, aby napęczniała. Zagotować 3 szklanki wody, dodać cukier i wrzucić połowę owoców. Gotować na małym ogniu 3-4 min, przecedzić. Do gorącego kompotu dodać żelatynę, wymieszać, wystudzić. Owoce rozłożyć do pucharków, kilka zostawić do dekoracji. Zalać zimną, zestalającą się galaretką, przybrać resztą owoców, kleksami śmietany i listkami melisy. Wstawić do lodówki.

Czym jest Galaretka wielosmakowa znaczenie w Słownik G .