Przepis na Galaretka z
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z ajerkoniakiem. Składniki do wanilii    •  kawalek cynamonu    •  4 lyzki.

Jak ugotować Galaretka z ajerkoniakiem

Definicja GALARETKA Z AJERKONIAKIEM: Produkty •  7 lyzeczek zelatyny
  
•  laska wanilii
  
•  kawalek cynamonu
  
•  4 lyzki cukru
  
•  12 lyzeczek kawy espresso (w proszku)
  
•  6 lyzek likieru kawowego
  
•  375 ml smietany kremowki
  
•  1 op. zagestnika do smietany
  
•  12 lyzek ajerkoniaku
  
•  12 cukierkow czekoladowych w ksztalcie ziarenek kawy do dekoracji 
   
Etapy przygotowania 1.  Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.
    
2.  Laske wanilii naciac wzdluz, wyjac rdzen, razem z cynamonem wlozyc do 1 l wody i zagotowac. Wyjac wanilie i cynamon.
    
3.  Wywar wymieszac z cukrem, kawa i likierem. Zelatyne odcisnac i rozpuscic w goracym plynie. Deser troche ostudzic, rozlac do pucharkow. Schladzac 4-6 godz.
    
4.  Smietane ubic, cienka struzka wsypujac zagestnik. Przelozyc do szprycy i wycisnac na galaretke.
    
5.  Kazda porcje polac lyzka ajerkoniaku i udekorowac czekoladowym ziarenkiem.

Czym jest Galaretka z ajerkoniakiem znaczenie w Słownik G .